2015 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

„Metų knygos 2015'' paaugliams


 
Niujorko respublika: romanas / Akvilina Cicėnaitė. – Vilnius: Alma littera, 2015. – 221 p.

Tai pasakojimas apie dvi seseris, du brolius, jų draugus ir skirtingus jų likimus. Apie Vilnių, paukščius, pirmąją meilę ir pirmuosius nepriklausomybės metus. Apie dideles permainas. Ir Niujorko respubliką, apie kurią žino tik Beatričė su Oskaru.


Jie grįžta per pilnatį: romanas / Kristina Gudonytė. – Vilnius: Tyto alba, 2015. – 254 p.

Romanas paaugliams apie magišką, paslaptingą Vilnių – didelį muziejų, kuriame pilna stebuklų ir praeities šmėklų. Apie draugystę, meilę, ištikimybę, išdavystę ir neįtikėtinus trijų penkiolikmečių nuotykius keliaujant iš dabarties į Renesanso laikus ir atgalios. 

Eksperimentas gyventi: romanas  / Daina Opolskaitė. – Vilnius: Alma littera. – 173 p.

Knygos pasakotoja auga vaikų globos namuose kartu su skaudų likimą patyrusiais Konstantu ir Beata, gražesniu gyvenimu tikinčia Dominyka, neprognozuojamu Geniumi. Jų pasaulis – tai džiunglės su savais įstatymais, kurių nevalia pažeisti, ir jie laukia tik vieno – kada galės išeiti į pasaulį. Ir štai penkiolikmetė knygos pasakotoja pirmą kartą atsiduria už globos namų durų.

Atjunk: romanas / Rebeka Una. – Vilnius: Alma littera. – 267 p.

Keturiolikmetei Grytai sunku prisitaikyti steriliai išvalytame pasaulyje, kuriame nelikę pojūčių nei jausmų. Visi daiktai, spalvos, kvapai perkelti į sistemą, kurioje intensyviai bendrauja žmonės. Tačiau Gryta niekaip neįstengia būti kaip visi. Kartą apytuščiame stadione ji sutinka panašų į save. Beveik tuo pat metu pasiekia žinia, kad sistema sugalvojo, kaip dar geriau kontroliuoti žmones. Grytai ir naujajam jos bičiuliui Mantui teks apsispręsti, likti sistemoje ar sprukti iš jos. Tik ar tai įmanoma?

Rebekos salos: romanas / Renata Šerelytė. – Vilnius: Alma littera, 2014. – 185 p.

Įnoringa ir išlepinta penkiolikmetė Rebeka netikėtai pakliūva į keistą žemyną, kuriame nebegalioja įprastos taisyklės. Kas jai nutiks paslaptingame salų pasaulyje, ko ji išmoks, ką supras? Mergaitės laukia daug netikėtumų...




Už labiausiai patikusią knygą balsuoti: spausti čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą