2016 m. balandžio 24 d., sekmadienis

Jaunųjų mokslininkų konferencija

Mokymosi tikslas yra augimas, ir mūsų protas, ne taip kaip kūnas, gali augti, kol tik gyvensime.(Amerikiečių filosofas Mortimer J. Adler)

          2016 m. balandžio 22 dieną Kauno Santaros gimnazijoje vyko 16-oji Respublikos jaunųjų mokslininkų konferencija Pamatyk, atrask, tyrinėk, kurios dalyvius sveikino ir sėkmės linkėjo gimnazijos direktorė Asta Karlienė, Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto prodekanė doc. dr. Daiva Aliūkaitė bei Kauno miesto mero pavaduotojas Vasilijus Popovas. Konferencijoje dalyvavo per 100 mokinių bei mokytojų iš 16-os įvairių Lietuvos gimnazijų, parengti 77 pranešimai lietuvių kalbos, užsienio kalbų, tiksliųjų mokslų, socialinių mokslų, gamtos mokslų bei menų, etikos-tikybos, technologijų, kūno kultūros sekcijose. Konferenciją pradėjo kūrybinis projektas Eko stilius 2016, kurį pristatė Santaros gimnazijos 2-ųjų klasių mokiniai, vadovaujami mokytojos Eugenijos Bitkevičienės. Tiriamuosius darbus sekcijose vertino dėstytojai iš Vilniaus, Kauno technologijos, Vytauto Didžiojo, Lietuvos sveikatos mokslų universitetų. Jie išrinko geriausius darbus, kurių autoriai buvo paskatinti rėmėjų dovanomis. Gimnazijos direktorė A. Karlienė konferencijos rėmėjams bei universitetų dėstytojams įteikė padėkos raštus ir atminimo dovanėles, o mokyklos, dalyvavusios renginyje, išsivežė CD optinius diskus su pranešimų tezėmis.
        AČIŪ visiems, dalyvavusiems Respublikinėje jaunųjų mokslininkų konferencijoje, ir visiems, prisidėjusiems prie renginio organizavimo. Tikimės, kad konferencija buvo įdomi bei naudinga mokiniams, galbūt jau žengiantiems pirmuosius žingsnius rimtų mokslo tyrimų link.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą