2016 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Ketvirtoji Advento žvakė - Angelų žvakė

Angelų žvakė – Lk 2, 11-12:
„Šiandien jums gimė Išganytojas. Jis yra Viešpats Mesijas. Ir štai jums ženklas: rasite kūdikį, suvystytą vystyklais ir paguldytą ėdžiose“.
     Šį pirmadienį degs visos keturios Advento žvakės – mūsų atgimusios vilties, atnaujinto pasitikėjimo ženklas. Kaip šie žiburiai vienas po kito plėtė šviesos ratą tarp mūsų, taip ir mes patys esame pašaukti gerumo spinduliais persmelkti pykčio, neapykantos, susvetimėjimo tamsybes. Tik tada pasaulis pažins ir priims Kristų, kai mes kiekvienas tapsime „šviesos vaikais“ ir savo gyvenimu liudysime Dievo gailestingumą ir meilę. 

      Kauno „Santaros“ gimnazijoje ketvirtų klasių atstovai uždegė ketvirtąją Advento žvakę.

    Liko tik pora dienų iki Šventų Kalėdų, galvosime apie dovanas, gal būt dar bėgsime į parduotuves, galvodami, ką nupirkti savo artimiesiems. Kokių dovanų Elžbietai atnešė Marija? Ji pirmiausia atskubėjo pati. Dovanoti save, savo laiką – sunkiausia, bet ir brangiausia dovana. Ko trūksta žmonėms mūsų aplinkoje? Nebūtinai medžiaginių dalykų – visiems reikia, kad pasektume Marijos pavyzdžiu, pasidalytume Dvasios dovanomis, padrąsinimu, paguoda, ramybe, džiaugsmu.
Tikybos mokytoja Rasa Valackaitė – Pranckūnienė

1 komentaras:

  1. Ačiū, Rasele, už visą Advento laikotarpio išmintį ir ramybę.

    AtsakytiPanaikinti