2019 m. rugsėjo 24 d., antradienis

Sporto ir sveikos gyvensenos projekte „Už sveiką ir sportuojančią „SANTARĄ“



       2019 m. rugsėjo 24 dieną gimnazijos bendruomenė dalyvavo sporto ir sveikos gyvensenos projekte „Už sveiką ir sportuojančią „SANTARĄ“ bei Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro renginyje – iniciatyvoje „Aktyviai, draugiškai, sveikai“. Tikslas – atkreipti mokinių dėmesį į sveikos gyvensenos ir sveikatos stiprinimo svarbą. Gimnazijos erdvėse vyko iniciatyvos „Aktyviai, draugiškai, sveikai“ projektinės veiklos, kurias vedė Implantologijos ir estetinės odontologijos klinikos „Neodenta“ burnos higienistė Radvilė Maksimavičiūtė ir gydytojo odontologo padėjėja Dovilė Raibikytė, VšĮ Nacionalinio kraujo centro gydytoja, rinkodaros ir komunikacijos grupės vadybininkė Rasa Lembergienė, „Jaunųjų paramedikų“ vadovė, LSMU I kurso studentė Ugnė Malašauskaitė, gimnazijos visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Ieva Žurumskaitė, muzikos mokytoja Kristina Jenciūtė bei 3a klasės gimnazistės Ernesta Bagdonaitė, Viktorija Čingaitė ir Gustė Stakeliūnaitė. Po to naujajame stadione visus susirinkusius sveikino gimnazijos direktorė Asta Karlienė. Įteiktos padėkos Gediminui Vansevičiui (1a), Lukui Guntuliui (2a), Erlandui Mackoniui (2b), Joriui Mulvinskui (3a), Dominykui Stenioniui (3a), Vytautui Paševeckui (3b), Mariui Godvanui (3c), Rokui Janavičiui (3c) ir Giedriui Banevičiui (4a) už puikius sporto pasiekimus ir Kauno „Santaros“ gimnazijos vardo garsinimą Lietuvoje bei užsienyje. Šventėje dalyvavo ir mūsų svečiai – Lietuvos ilgųjų nuotolių bėgikai Loreta Kančytė bei Remigijus Kančys, kurie ne tik pasakojo apie nelengvą sportininko kelią į pergales, bet ir dalyviams pravedė rytinę mankštą. Šventės metu vyko ir virvės traukimo, ir krepšinio, ir tinklinio, ir futbolo, ir stalo teniso, ir giros kėlimo, ir lėkščiasvydžio varžybos. Renginio pabaigoje vyko apdovanojimų ceremonija. Geriausiems dalyviams įteikti diplomai ir rėmėjų dovanos.
 
Nuoširdžiai dėkojame mūsų rėmėjams – Implantologijos ir estetinės odontologijos klinikai „Neodenta“, UAB „Aconitum“, vaistų firmai „Vitabiotics Lietuva“, vitaminų ir maisto papildų parduotuvei Kaune http://Kulturizmas.net – už nuoširdų bendravimą ir bendradarbiavimą, geranorišką pagalbą organizuojant sporto šventę „Už sveiką ir sportuojančią „SANTARĄ“.

Organizatoriai – meno vadovė Aušra Matulaitytė – Čižikienė, kūno kultūros mokytojai Sada Bukšnienė, Nida Mulvinskienė ir Darius Mulvinskas.

Straipsnio ir nuotraukų autorė Jurgita Mižutavičienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą